ЄС виділив Україні 15,5 млн гривень на реформу держуправління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив Україні 15,5 млн гривень на реформу держуправління

Казна та Політика
110
Європейський союз направив Україні ще 15,5 млн гривень на реформу системи державного управління.
Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні.
Повідомляється, що другий транш виділено на основі досягнутих у 2017 році результатів. Сума в 15,5 млн євро є частиною 90 млн, які становлять зобов’язання ЄС щодо підтримки даної реформи. Зазначимо, в травні 2017 року ЄС надавав на реформу 10 млн євро.
Спеціальна програма допомоги ЄС включає 90 млн євро на бюджетну підтримку і 14 млн євро на технічну допомогу, яка використовується для надання консультативних послуг державним органам.
“Рішення про виплату 15,5 млн євро з фондів ЄС у державний бюджет України на 2018 рік є нашим визнанням відчутного прогресу, який пройшла Україна у впровадженні реформи державного управління”, – зазначив тимчасово повірений у справах ЄС в Україні Томас Фрелесен.
У цьому році від уряду України очікується виконання низки завдань для успішного і стійкого продовження реформи державного управління. Мова йде про оновлення регламенту Кабміну і методології стратегічного планування і формування державної політики, завершення реорганізації 10-ти пілотних міністерств і так далі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас