ЄС розраховує на запуск антикорупційного суду в Україні до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розраховує на запуск антикорупційного суду в Україні до кінця року

Казна та Політика
128
Європейський Союз підтримує ухвалення в Україні законодавства про Вищий антикорупційний суд і сподівається, що він повноцінно запрацює до кінця року.
Про це йдеться в заяві прес-секретаря зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич.
«Ухвалення Україною законодавства з метою створення Вищого антикорупційного суду є позитивною подією відповідно до її міжнародних зобов’язань та на користь українським громадянам і бізнесу. Це знаменує собою значний крок у вирішальній боротьбі з корупцією в Україні, що є ключовим компонентом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і виконує зобов’язання, взяті Україною під час саміту Україна-ЄС 9 липня в Брюсселі», – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що створення Вищого антикорупційного суду завершить формування мережі незалежних антикорупційних інституцій, включаючи Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.
«ЄС підкреслює необхідність, щоб всі антикорупційні інститути були повністю незалежними і виконували свої завдання без стороннього впливу. Для цього важливо, щоб цілісність і авторитет Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та її керівництва підтримувалися і зміцнювалися», – йдеться в повідомленні.
У ЄС чекають, що суд почне повноцінно функціонувати до кінця року, допоможе Україні і її народу в боротьбі з корупцією, а також підтверджують свою готовність підтримати цей процес.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас