У СНД хочуть створити аналог Шенгену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У СНД хочуть створити аналог Шенгену

Казна та Політика
978
У Рамках СНД може з’явитися аналог шенгенської зони, куди нещодавно змінилися правила в’їзду.
Рада з туризму країн СНД у Душанбе обговорила створення спільного візового простору держав Центральної Азії для туристів.
“Ми зараз працюємо над створенням візи, як ми її називаємо, “Шовковий шлях”, яка буде наче аналогом шенгенської візи. Попервах – ми [Казахстан] з Узбекістаном”, – сказала голова Комітету туризму міністерства культури і спорту Казахстану Майнюра Мурзамадієва.
Як пояснила Мурзамадієва, турист, який отримав “шовкову візу”, в’їхавши в одну з країн Центральної Азії, зможе вільно пересуватися і по інших республіках регіону. За словами Мурзамадієвої, влада Казахстану підтримує ініціативу і до кінця року казахстанська сторона чекає схвалення від Узбекистану.
Що стосується угоди між Таджикистаном та іншими країнами Центральної Азії, за словами голови Комітету з розвитку туризму Таджикистану Нумона Абдугаффорзоди, відомство це питання опрацьовує і “підготує пропозицію для уряду”.
Створення єдиного візового режиму планується обговорити на наступному засіданні Ради з туризму країн СНД, яке пройде в Самарканді в 2019 році.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас