В Україні пропонують звільнити від ліцензування кілька видів бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують звільнити від ліцензування кілька видів бізнесу

Казна та Політика
1359
Такі види підприємницької діяльності, як промисловий вилов риби за межами юрисдикції України, а також телекомунікації пропонується звільнити від ліцензування.
Відповідні пропозиції закріплені в проекті закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню”.
Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
Зокрема, документом пропонується:
  • скасувати ліцензування господарської діяльності з промислового вилову водних біоресурсів за межами юрисдикції України як додатковий і надмірний засіб державного регулювання;
  • замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікацій на повідомлення суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок здійснення діяльності.
Як наголошується в пояснювальній записці, проектом закону передбачається збереження фінансових та адміністративних ресурсів для отримання ліцензії та провадження ліцензованої діяльності.
“Це буде сприяти скороченню певних видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також створенню сприятливого середовища для ведення бізнесу, розвитку малого і середнього підприємництва та залучення інвестицій”, — йдеться в документі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас