2017 року Intel виручила $1 млрд від продажу процесорів з підтримкою ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2017 року Intel виручила $1 млрд від продажу процесорів з підтримкою ШІ

Фондовий ринок
749
Корпорація Intel повідомила в середу, що в 2017 році вона продала процесорів з підтримкою ШІ на $1 млрд.
Вперше другий за величиною чіпмейкер в світі повідомив про доходи від динамічного обчислювального сегмента, який став джерелом зростання продажів такого конкурента, як NVIDIA.
Оскільки реалізація ПК застопорилася, Intel все більше залежить від продажів своїх чіпів для центрів обробки даних, які забезпечують, в тому числі, обчислювальну потужність для функціонування мобільних і веб-додатків. Ці програми, в свою чергу, покладаються на штучний інтелект для таких функцій, як розпізнавання зображень і мови.
Але, на думку багатьох дослідників, графічні процесори, подібні до тих, що випускає NVIDIA, краще підходять для «навчання» комп’ютерних моделей ШІ, ніж центральні процесори, які були мейнстрімом Intel протягом десятиліть.
На заході для аналітиків Уолл-стріт в штаб-квартирі Intel в Санта-Кларі (штат Каліфорнія), проведеному, щоб пояснити стратегію компанії, керівник підрозділу ЦОД Навін Шеной (Navin Shenoy) розповів, що за останні кілька років компанія значною мірою модифікувала свої процесори, завдяки чому їх здатність навчання штучного інтелекту зросла більш ніж в 200 разів.
Це привело до зростання продажів процесорів Xeon до $1 млрд в 2017 році, що принесло компанії прибуток у розмірі $62,8 млрд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас