Портовий елеватор в Одесі вартістю 260 млн грн повернувся державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портовий елеватор в Одесі вартістю 260 млн грн повернувся державі

Казна та Політика
334
Господарський суд задовольнив позов прокуратури Одеської області в інтересах держави до відповідачів – публічного акціонерного товариства та приватного нотаріуса, і повернув у власність держави цілісний майновий комплекс портового елеватора в Одесі, вартістю понад 260 млн грн.
Читайте також: В Тернополі планують віддати в експлуатацію 1,2 тис. км доріг області за 1,7 млрд гривень
“Позовні вимоги полягали у визнанні права власності на майно за державою, а також про визнання незаконними та скасування рішень про державну реєстрацію права приватної власності на це майно за підприємством. Так, рішенням суду визнано незаконними дії нотаріуса, яка зареєструвала за ПАТ (продовольчо-зернова сфера) право власності на цілісний майновий комплекс портового елеватора в м. Одесі. Площа елеватора – а це комплекс будівель, депо, гаражі, підсобні господарства, склади та цехи – становить понад 25 тис. кв. м. Оціночна вартість майна становить понад 260 млн грн”, – повідомила прес-служба прокуратури Одеської області в четвер.
В облпрокуратурі відзначили, що нотаріальні дії вчинені з перевищенням повноважень, а саме за відсутності рішення власника елеватора – держави в особі Кабінету Міністрів України про зміну правового статусу майна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас