Мінагропрод пропонує закріпити обсяг експорту пшениці на рівні 8 млн тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод пропонує закріпити обсяг експорту пшениці на рівні 8 млн тонн

Аграрний ринок
205
Міністерство аграрної політики і продовольства пропонує закріпити обсяг експорту пшениці з України в 2018/2019 маркетинговому році (МР, липень-червень) на рівні 8 млн тонн (I-V класів).
Про це повідомляє консалтингове агентство “Украгроконсалт”.
Згідно з повідомленням на сайті агентства, зазначений обсяг міністерство пропонує закласти в меморандум, який традиційно підписується на початку сезону з операторами ринку. У нього також включається експорт борошна в перерахунку на зерно.
“Цифра, зазначена в меморандумі, не є остаточною, вона може бути запропонована до перегляду в січні 2019 року залежно від наявності запасів продовольчої пшениці для внутрішнього споживання”, – відзначили в “Украгроконсалт”.
За даними Мінагропроду, підписання меморандуму відбудеться у п’ятницю, 10 серпня, тоді і будуть офіційно озвучені і підтверджені цифри з експорту пшениці.
Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк в колонці “Економічної правди” зазначив, що в меморандумі з зернотрейдерами будуть закріплені прогнозні очікувані обсяги експорту тільки продовольчої пшениці.
“Так, якщо в сезоні 2016/2017 в додатку до меморандуму були зазначені прогнози щодо більшості продовольчих культур – пшениці, жита, ячменю, то в минулому сезоні ми обговорювали тільки обсяги експорту пшениці – продовольчих і фуражних класів. А в цьому році плануємо виділити обсяги експорту виключно з продовольчої пшениці”, – написав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас