НБУ: депозити як населення, так і бізнесу зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: депозити як населення, так і бізнесу зростають

Кредит&Депозит
826
У квітні-червні збереглися високі темпи припливу гривневих коштів населення до банківської системи (+8.7% кв./кв. та +21.4% р/р).
Про це Finance.ua розповіли у Нацбанку.
Державні банки наростили обсяги депозитів у валюті, хоча загалом за системою частка валютних депозитів скорочується. У ІІ кварталі кошти населення у банках зросли на 17.2 млрд грн.
Як і раніше, це переважно короткострокові депозити: близько половини з них складають депозити до 3 місяців та кошти на вимогу.
Кошти бізнесу у банках, після сезонного відпливу на початку року, у ІІ кварталі збільшилися на 6.4 млрд грн. Загалом, за квітень-червень кошти бізнесу у банках зросли на 0,9% у гривні та 4,2% у іноземній валюті в доларовому еквіваленті. Зростання валютних вкладів бізнесу забезпечили переважно державні монополії.
Частка коштів НБУ в фондуванні банків знизилася до історично мінімального значення у 0.9%.
Протягом ІІ кварталу ставки за гривневими депозитами фізичних осіб та вартість кредитів населенню майже не змінилися. Банки слабко диференціюють депозитні ставки залежно від строковості: вартість депозитів у гривні на 6, 9 та 12 місяців перебувала на рівні близько 14.1% річних на кінець кварталу.
Вартість 12-місячних депозитів у доларах залишалася на історичному мінімумі – 3.3% річних. Вартість нових кредитів корпораціям зросла на 0.6 в.п. до 16.1% річних.
Зазначимо, що якщо ви хочете порівняти найбільш вигідні ставки та пропозиції ринку, рекомендуємо скористатися сервісом від Finance.ua.
Більше того, завдяки програмі «Бонус до депозиту» від Finance.ua на вас чекає підвищення процентної ставки. Замовити «Бонус до депозиту» легко. Заходите на сторінку Бонус до депозиту від Finance.ua, обираєте зручний для вас вклад від банків у гривні, доларах або євро. Оформлюєте заявку на сайті. Ось і все! Ви вже заробляєте більше на своєму депозиті!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас