День фінансів, 7 серпня: народний рейтинг банків, Apple Pay у Ощадбанку, автоматизовані парковки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 серпня: народний рейтинг банків, Apple Pay у Ощадбанку, автоматизовані парковки

507
У вівторок, 7 серпня, пропонуємо вам сім важливих подій дня:
1. Запуск Народного рейтингу банків. З 7 серпня наші колеги з порталу «Мінфін» запустили Народний рейтинг банків. Що особливо нам сподобалося — на рейтинг не впливатимуть експерти або журналісти. Оцінки фінустановам ставите тільки ви – клієнти банків! Творці рейтингу кажуть, що Народний рейтинг банків змусить кредитні установи активніше вирішувати ваші проблеми.
2. Apple Pay в Ощадбанку. Державний Ощадбанк швидше за всіх у Європі кілька місяців тому інтегрував Google Pay. А вже сьогодні запустив Apple Pay. Важливий момент: щоб користуватися можливістю оплати айфоном, не обов’язково мати картку Ощадбанку.
3. Автоматизовані парковки для українців. Мінрегіонбуд пропонує впровадити в державну будівельну норму можливість проектування автоматизованих гаражів для автомобілів в містах України. «Світ не стоїть на місці», – нагадує нам замміністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.
4. «Велике занепокоєння» у ЄС. В Європейському союзі мають намір запровадити нові правила надання громадянства. Кажуть, що Єврокомісія стежить за розвитком ситуації з так званими “золотими паспортами” з “великим занепокоєнням”. Нові норми планують підготувати вже до осені.
5. Резерви України «худнуть». Міжнародні резерви України в липні 2018 року скоротилися на 1,3% і станом на 1 серпня становили $17,748 млрд. За даними НБУ, скорочення золотовалютних резервів, як і в червні, обумовлено здійсненням платежів за держборгом. Зокрема $321,5 млн було спрямовано на обслуговування і погашення держборгу в інвалюті.
6. Оголошення тарифів за вивезення сміття. Новий тариф за вивезення сміття буде розраховуватися на кількість зареєстрованих людей в приміщенні. Розраховувати планують за наступною формулою: середня річна норма на людину множиться на тариф підприємства-перевізника і ділиться на 12 місяців.
7. США відновили перший блок санкцій проти Ірану. Сполучені Штати у вівторок відновили обмежувальні заходи проти Ірану. Санкції стосуватимуться автомобільного сектору Ірану, а також торгівлі золотом та іншими металами. Мета Вашингтона – відрізати Тегеран від валютних і основних сировинних ринків, щоб зупинити зростання політичного та військового впливу Ірану на Близькому Сході.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас