Данія розслідує схему відмивання грошей через банки Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія розслідує схему відмивання грошей через банки Східної Європи

Світ
271
Найбільший банк Данії Danske Bank у вівторок, 7 серпня, заявив про свою співпрацю з прокуратурою Данії в тривалому розслідуванні по відмиванню 8,3 мільярда доларів США через свій дочірній банк в Естонії.
Прокурор у справах про тяжкі економічні і міжнародні злочини країни Мортен Нільс Якобсен заявив напередодні, що щодо Danske Bank вже довгий час триває відповідне розслідування. У банку заявили про «хороший і конструктивний діалог» з відомством Якобсена.
Danske Bank перебував у центрі скандалу з відмиванням грошей на загальну суму 3,9 мільярда доларів, проте отримані газетою Berlingske банківські виписки 20 різних компаній з часом показали, що мова йде про значно більшу суму – 8,3 мільярда доларів.
Компанії, виписки яких отримала газета, були пов’язані з міжнародною корупційною схемою, викритою російським адвокатом Сергієм Магнітським, який помер в російській в’язниці в 2009 році.
Колишній клієнт Магнітського, голова інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер, якого вигнали з Росії за викриття корупції в найбільших російських державних компаніях, повідомив, що в Danske Bank відмивалися гроші після того, як вони проходили через «складну мережу фіктивних компаній та банків для відмивання грошей» в Молдові, Естонії, Латвії, Литві та Україні.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас