Міжнародні резерви України в липні скоротилися і наблизилися до 3-місячного бар'єру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України в липні скоротилися і наблизилися до 3-місячного бар'єру

Казна та Політика
941
Міжнародні резерви України в липні 2018 року скоротилися на 1,3% і станом на 1 серпня становили $17,748 млрд.
Відповідні попередні дані оприлюднені на сайті Національного банку України (НБУ).
За даними НБУ, скорочення золотовалютних резервів, як і в червні, обумовлено здійсненням платежів за держборгом. У тому числі $321,5 млн було направлено на обслуговування і погашення держборгу в інвалюті, з яких $231,6 млн – за номінованими в інвалюті облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).
На обсяг резервів також вплинули інтервенції НБУ на міжбанківському валютному ринку.
“Враховуючи перевищення попиту на валюту над її пропозицією другий місяць поспіль, Нацбанк у липні продовжив продаж іноземної валюти на міжбанківському ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу”, – зазначено у повідомленні.
Чистий продаж валюти за минулий місяць склав $64,4 млн. В тому числі, у першій половині липня НБУ купив $99 шляхом інтервенції з вибору кращої ціни. Потім, у другій половині місяця, НБУ активізував продаж валюти для запобігання надмірної волатильності обмінного курсу. В результаті за підсумками місяця було продано $163,3 млн, у тому числі через інтервенції з вибору найкращої ціни – $135,2 млн і під час аукціону – $28,1 млн.
Основним джерелом поповнення резервів у липні залишалися надходження на користь уряду від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті, в сумі $130,9 млн і EUR60,5 млн.
Крім того, на обсяг резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів на суму $45,9 млн.
В цілому, станом на 1 серпня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України з поточних операцій уряду і НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас