Екстремальна спека спричинила найсерйознішу за 40 років овочеву кризу в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екстремальна спека спричинила найсерйознішу за 40 років овочеву кризу в ЄС

Аграрний ринок
726
Затяжна екстремальна спека в Європі призвела до найбільш серйозних за останні 40 років проблем для овочевого сектору ЄС.
Про це заявили в Європейській асоціації виробників фруктів і овочів (PROFEL).
“У зв’язку з тривалою спекотною та сухою погодою протягом усього липня на більшій частині континенту врожайність овочів різко знизилася. Сьогоднішня ситуація для городників і виробників овочів – найсерйозніша за останні 40 років”, – йдеться в заяві організації.
У коментарі виданню організація повідомила, що в результаті спекотних погодних умов особливо постраждали Франція, Нідерланди, Німеччина, Великобританія, Угорщина і Польща.
Асоціація заявила, що найбільше постраждав сектор заморожених і консервованих овочів, в якому втрати врожаю призвели до скорочення і нерегулярних постачань свіжих овочів на переробні підприємства, що призвело до збільшення витрат виробництва і скорочення кількості оброблюваних продуктів.
Втім, в організації не підтвердили, що у зв’язку з цим ціни на овочі можуть зрости.
За даними PROFEL, 2018-й є третім роком поспіль, коли овочевий сектор стикається з серйозними проблемами, пов’язаними з погодою. Повідомляється про значне скорочення врожаю гороху і бобів в діапазоні від 20% до 50%.
“У деяких виробничих регіонах на півдні Європи перший урожай бобів також постраждав від сильних штормів (повеней і граду). Втрати врожаю цибулі складають від 15% до 50%; урожай кабачків і шпинату також постраждав. У багатьох регіонах посів других культур – шпинату, квасолі або цвітної капусти – неможливий через посуху”, – повідомили в PROFEL.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас