Вірус, схожий на WannaCry, атакував низку виробництв у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірус, схожий на WannaCry, атакував низку виробництв у Китаї

Світ
186
Вірус, що вразив TSMC – найбільшого контрактного виробника напівпровідникової продукції, є різновидом здирницького ПЗ WannaCry, виявленого минулого року.
Про це повідомили в компанії.
Відомо, що зараження сталося внаслідок встановлення програмного забезпечення без антивірусного сканування. Вірус швидко поширився в мережі компанії, потрапивши на об’єкти в Тайнані, Синьчу і Тайчжуні — найбільш передові підприємства компанії, що виробляють, зокрема, продукцію за замовленнями Apple.
Зараз робота всього обладнання відновлена. За неофіційними даними, атака призвела до пошкодження пластин, запущених у виробництво. Це означає, що затримка з постачанням буде мінімальною. У всякому разі, наганяючи графік, TSMC віддасть перевагу основним замовникам, включаючи Apple.
Генеральний директор TSMC не став називати джерело вірусу, але зазначив, що це перший такий випадок.
Джин Мюнстер (Gene Munster), один із засновників аналітичної компанії Loup Ventures, висловив думку, що інцидент з вірусом може вплинути на відносини Apple з TSMC.
«Я вважаю, що це проблема для Apple, тому що вони серйозніше ставитимуться до безпеки TSMC, ніж будь-яка інша компанія», — наводить джерело слова Мюнстера. — Apple приділяє так багато уваги конфіденційності та безпеці, що це може вплинути на відносини з TSMC».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас