Рабінович програв суд з Льовочкіним і втратив понад півмільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рабінович програв суд з Льовочкіним і втратив понад півмільйона євро

Казна та Політика
1120
Суд великої інстанції Ніцци (Франція) задовольнив позов компаній Льовочкіних проти народного депутата Вадима Рабіновича. Французький суд ухвалив стягнути з В. Рабіновича як зі сторони, яка програла, судові та інші витрати на суму понад півмільйона євро.
У рішенні суду, наявному в розпорядженні агентства “Інтерфакс-Україна”, підкреслюється, що В. Рабінович не мав повноважень діяти від імені держави Україна і отримувати дозвіл на тимчасову судову іпотеку на власність компаній на території Франції.
Таким чином, суд вказав, що В. Рабінович безпідставного присвоїв собі право звертатися до іноземного суду від імені України та скасував дозволи на тимчасову реєстрацію судової іпотеки.
За рішенням суду, В. Рабінович як сторона, що програла, зобов’язаний сплатити народному депутату Юлії Льовочкіній і двом компаніям EUR9 тис. – EUR3 тис. кожній. Крім того, він втратить близько EUR400 тис., уже сплачених ним за реєстрацію безпідставної судової іпотеки, та додатково сплатить всі витрати зі зняття цієї іпотеки.
Адвокат Ден Шефет, який представляв інтереси Ю. Льовочкіної та її компаній, заявив агентству: “Ми будемо вимагати від Рабіновича у французькому суді компенсації заподіяної шкоди діловій репутації наших клієнтів і зазнаних збитків. Допускаю подальше переслідування Рабіновича за зловмисне використання французького правосуддя”.
За словами адвоката, у Франції скасування дозволу на тимчасову реєстрацію судової іпотеки дуже дороге, і суд поклав ці витрати на В. Рабіновича.
“З урахуванням того, що він вже втратив близько EUR400 тис. сплаченого ним мита за реєстрацію цієї безпідставної судової іпотеки, загальні втрати пана Рабіновича в результаті цього судового процесу перевищать EUR500 тис.”, – сказав Д. Шефет.
Нагадаємо, Рабінович у лютому 2018 року заявив, що рішенням суду Ніцци (Франція) заарештовано нерухомість народного депутата Сергія Льовочкіна. За словами В. Рабіновича, за реєстрацію тимчасової судової іпотеки у Франції він заплатив EUR400 тис. особистих коштів.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з декларацією В. Рабіновича за 2017 рік, його дохід склав 213 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас