Американський бізнесмен викупить 30% акцій ФК "Арсенал" у російського мільярдера за 550 млн фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський бізнесмен викупить 30% акцій ФК "Арсенал" у російського мільярдера за 550 млн фунтів

Світ
533
Американський підприємець Стен Кронке, який володіє контрольним пакетом акцій англійського футбольного клубу “Арсенал”, викупить 30% ФК, що належать російському мільярдерові Алішеру Усманову.
Як йдеться в повідомленні компанії С. Кронке KSE UK Inc., вона зробить пропозицію про купівлю всіх акцій Arsenal Holdings Plc, що знаходяться в обігу, в рамках цієї пропозиції клуб буде оцінений в 1,83 млрд фунтів стерлінгів (майже $2,4 млрд).
Згідно з прес-релізом, Red and White Securities А. Усманова володіє 18 тис. 695 акцій Arsenal Holdings Plc (близько 30,05%), за кожну з них буде виплачено понад 29,4 тис. фунтів в грошовій формі. Таким чином, частка А. Усманова оцінена в 550 млн фунтів.
Тим самим буде покладено край суперечкам бізнесменів про контроль над клубом. Раніше А. Усманов розраховував збільшити свій пакет і робив пропозицію С. Кронке, але той відмовлявся від переговорів.
“Ми цінуємо відданість пана Усманова футбольному клубу “Арсенал”, його кредо і історії”, – наводяться в прес-релізі слова американського підприємця.
С. Кронке, дружиною якого є спадкоємиця роздрібної імперії Walmart Енн Волтон, володіє 67,09% акцій Arsenal Holdings Plc.
Російський бізнесмен вперше купив акції “Арсеналу” ще в 2007 році і був власником другого за величиною пакета, але так і не увійшов до ради директорів клубу.
Як писала в липні Financial Times, в квітні 2017 року А. Усманов звернувся до С. Кронке з пропозицією викупити його частку в “Арсеналі” за $1,3 млрд (тобто клуб цілком був оцінений майже в $2 млрд), але американський бізнесмен оферту не прийняв. У жовтні минулого року вже сам А. Усманов відмовився продати свій пакет С. Кронке за 525 млн фунтів.
А. Усманов говорив, що хотів би продати свій пакет будь-якому покупцеві, який поділяє його погляди на розвиток футбольного клубу, але не С. Кронке.
Раніше А. Усманов критикував власників “канонірів” через недостатні інвестиції в розвиток команди. При цьому він завжди публічно підтримував Арсена Венгера – найуспішнішого тренера в історії “Арсеналу”, який керував командою більш ніж 20 років. У новий сезон “Арсенал”, що не ставав чемпіоном Англії з 2004 року, вступає з новим тренером – іспанцем Унаї Емері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас