НБУ змінив правила проведення аудиту банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив правила проведення аудиту банку

Казна та Політика
294
Національний банк України з 01 жовтня 2018 року запроваджує порядок відхилення аудиторської фірми від проведення аудиту банку.
Відповідно до Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», скасовується право Національного банку на ведення Реєстру аудиторських фірм, які здійснюють зовнішній аудит банків.
Натомість, НБУ отримав право відхиляти обрану банком для проведення зовнішнього аудиту аудиторську фірму або відстороняти аудиторську фірму, яка проводить зовнішній аудит банку.
На виконання Закону про аудит Національним банком затверджено Положення про порядок відхилення Нацбанком аудиторської фірми, яка обрана банком для проведення зовнішнього аудиту.
Положенням про відхилення визначаються:
  • порядок інформування банком НБУ про обрану для проведення зовнішнього аудиту аудиторську фірму (після проведення конкурсу з відбору аудиторської фірми);
  • підстави прийняття Нацбанком рішення про відхилення (відсторонення) обраної банком аудиторської фірми;
  • порядок прийняття НБУ рішення щодо відхилення або відсторонення аудиторської фірми (рішення приймає комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, що створений у Національному банку);
  • порядок інформування Нацбанком Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, що створюється згідно із законом про аудит, про прийняте нацрегулятором рішення про відхилення (відсторонення) аудиторської фірми.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас