В Україні треба встановити 150 комплексів зважування в русі - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні треба встановити 150 комплексів зважування в русі - Мінінфраструктури

Казна та Політика
291
В цілому в Україні потрібно встановити 120-150 комплексів зважування в русі (Weight-in-Motion, або WiM), щоб вирішити проблему перевантаження доріг.
Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.
«Сумарно, щоб вирішити проблему перевантаження, Україні потрібно близько 120-150 таких систем. Ця інвестиція себе окупить тим, що дороги після ремонту будуть служити в 2-3 рази довше. Однак лише за умови, якщо будуть прийняті відповідні законодавчі зміни», – відзначили в прес-службі.
За даними Міністерства, облаштування однієї такої точки є недешевим.
«Саме електронне дорожнє обладнання коштує близько 100 тисяч євро за 1 смугу руху. Плюс оптичне та лазерне обладнання, що розміщується над дорогою, сама металева конструкція над дорогою, придорожня вандалостійка шафа з комп’ютерним обладнанням і сигналізацією, підведення ліній енергозабезпечення та зв’язку. Орієнтовно для 2-смугової автодороги вартість однієї локації WiM може становити близько півмільйона євро, але ціна залежить від конкретної локації і наявної там інфраструктури. У кожній області слід поставити не менше ніж 4-5 таких систем, а в припортових областях – навіть більше», – пояснили у відомстві.
Міністерство інфраструктури України нагадало, що за підтримки ЄБРР розпочинає реалізацію пілотного проекту щодо застосування інтелектуальної транспортної системи зважування автотранспорту під час руху (Weight-in-Motion, або WiM). Зараз цей тендер відкритий, європейські та українські компанії готують заявки на нього. Обсяг фінансування пілотного проекту – близько 5 млн доларів.
Заплановано шість локацій, на 4 з яких системи будуть працювати в обох напрямках руху. «Переможець тендеру повинен бути визначений в жовтні, початок робіт – листопад. Завершення – навесні наступного року», – відзначили в прес-службі.
У майбутньому, в разі фіксування вантажівкою порушень, система автоматично формуватиме штраф і відправлятиме вказівку водієві зупинитися.
Система буде виявляти перевантажений автомобіль, розпізнавати номерний знак, буде робити фотографію. Ці дані через оптоволоконні канали зв’язку в прямому ефірі будуть передаватися в найближчий контрольний пост, на якому працюють співробітники Укртрансбезпеки і стоять стаціонарні або мобільні сертифіковані ваги.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас