У київському метро з'являться нові інформаційні табло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київському метро з'являться нові інформаційні табло

Казна та Політика
705
Незабаром на всіх станціях київського метро можуть з’явитися нові інформаційні табло, що відлічують хвилини і секунди до прибуття найближчого поїзда.
Проект відповідного рішення депутати Київради зареєстрували 3 серпня.
Документ зобов’язує комунальне підприємство «Київський метрополітен» підготувати проект, провести попередні розрахунки і запустити в строк до 31 грудня 2019 року інформаційну систему, що дозволяє пасажирам бачити на станціях не час, який минув з моменту відправлення останнього поїзда, а період, через який прибуде наступний.
У пояснювальній записці до проекту рішення автори відзначають, що таку вимогу кияни пред’являли столичній владі ще в листопаді 2015 року, коли відповідну петицію підписали понад 10 тис. городян. Проте через півроку комісія Київради з питань зв’язку та реклами відхилила прохання, визнавши проект занадто витратним.
Такого висновку чиновники дійшли неспроста. Попередньо вони отримали орієнтовні кошториси від двох українських компаній на реалізацію проекту. Харківське підприємство нарахувало метрополітенівцям 140 млн. грн. витрат, а київське – 11 млн. грн.
Тепер же депутати пропонують повернутися до болючого питання і задовольнити вимогу киян.
Яким буде бюджет проекту зараз – незрозуміло. Швидше за все, укластися в заявлені раніше 11 млн. грн. метрополітен не зуміє. Однак депутати налаштовані рішуче. І нагадують, що в останні 2 роки бюджет столиці виконали з профіцитом (5,1 млрд. грн. у 2016-му і 3 млрд. грн. у 2017-му). Тому виділити на прохання платників податків пару десятків мільйонів цілком можливо.
Поки що документ має статус проекту. Перш ніж стати муніципальним законом, йому належить зібрати мінімум 61 голос міських депутатів. Втім, враховуючи гарячу підтримку киян, шанси у проекту більше, ніж високі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас