Укренерго разом з ЄБРР модернізує підстанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укренерго разом з ЄБРР модернізує підстанції

Фондовий ринок
213
НЕК “Укренерго” готує новий спільний з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) інвестиційний проект “Модернізація мереж передачі” орієнтовною вартістю EUR 149 млн.
Про це повідомила прес-служба компанії.
“Мета проекту – заміна силового обладнання, реконструкція підстанцій (ПС) з впровадженням автоматизованої системи управління технологічними процесами”, – відзначають в “Укренерго”.
У рамках підготовки проекту представники відібраних ЄБРР компаній-консультантів Tetra Tech (США) і AF-Mercados EMI (Іспанія) відвідали 10 підстанцій “Укренерго” (ПС 750 кВ “Західноукраїнська”, 400 кВ “Мукачево”, 330 кВ “Нововлинськ”, 330 кВ “Грабів”, 750 кВ “Донбаська”, 330 кВ “Миргород”, 330 кВ “Куп’янськ”, 330 кВ “Миколаївська”, 330 кВ “Трихати”, 330 кВ “Лісова”).
Консультанти повинні підготувати техніко-економічні обґрунтування реконструкції перерахованих підстанцій, а впровадити проект планується за рахунок кредитних коштів ЄБРР до 2021 року.
Модернізація підстанцій підвищить ефективність і надійність передачі електроенергії, що дозволить керувати обладнанням підстанцій з регіональних центрів. Також її реалізація стане базою для впровадження технології smart grid в рамках “Другого проекту з передачі електроенергії”, що реалізується “Укренерго” спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас