Як зміняться ціни на продукти восени-2018 - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зміняться ціни на продукти восени-2018 - експерти

Особисті фінанси
569
За перше півріччя 2018 зростання цін на продукти склало понад 4%. Ціни підвищуються не стрімко, але стабільно.
Про це повідомляє Державна служба статистики, пише “Сегодня”.
У 2017 року ціни на деякі товари зросли навіть більше, ніж на 20%, а в 2018 році таких різких стрибків цін на продукти харчування не було. Так, ціни продовжують поступово підвищуватися, але не досягають критичних позначок.
Експерти впевнені, що цього року у нас стандартна модель зростання цін, без будь-яких надзвичайних ситуацій, як це було, наприклад, в 2017 р. Тому різких і раптових стрибків цін не передбачається.
“Цього року у нас більш класична ситуація – помірне зростання цін на продукти харчування, непоганий урожай по всіх позиціях, тому я не очікую якихось проблемних ситуацій. Думаю, і за липень у нас буде або нульовий показник, або дефляція. А потім, як завжди, з осені, починається процес поступового зростання цін на продукти”, – пояснює економічний експерт Борис Кушнірук.
Проте, хоча зараз ціни на продукти харчування зупинилися або ж трохи знизилися, у вересні вартість овочів значно збільшиться, не кажучи вже про початок зими. Олексій Дорошенко також говорить про те, що в липні-серпні очікується дефляція, а ось з вересня продукти можуть подорожчати на 10-15%.
“У вересні вже потроху будуть підвищуватися ціни. Я думаю, ціни на овочі можуть зрости вже на 10-15%, особливо на ті овочі, які сильно падали в ціні. Але на крупи, молочну продукцію, м’ясо, хліб у нас не буде значних коливань цін. У грудні, в порівнянні з серпнем, може бути значне підвищення цін на ті ж овочі – близько 20-30%”, – підсумував Олексій Дорошенко, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас