Мінінфраструктури пропонує запровадити планування експортних залізничних вантажопотоків на 3 міс. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури пропонує запровадити планування експортних залізничних вантажопотоків на 3 міс.

Казна та Політика
109
Міністерство інфраструктури України пропонує вантажовідправникам спільно з “Укрзалізницею” ввести планування експортних вантажопотоків на три місяці, а також спільно з Адміністрацією морських портів України (АМПУ) розглянути можливість переорієнтації частини вантажопотоку із залізниці в порти, повідомляється на сайті міністерства.
“Необхідно шукати компроміс між розподілом транзитних вантажів і задоволенням попиту вітчизняних компаній-експортерів”, – цитується в повідомленні міністр інфраструктури Володимир Омелян.
Коментуючи позицію вантажовідправників щодо необхідності розширення пропускної здатності переходів на західних кордонах України, він підкреслив, що подібна робота може бути зроблена.
“Якщо в найближчі п’ять років компанії готові забезпечити обсяги вантажів на західних кордонах, “Укрзалізниця” за рахунок власних коштів або коштів, залучених від міжнародних фінансових організацій, буде збільшувати пропускну спроможність прикордонних пунктів перетину”, – підкреслив міністр.
Він також зазначив, що за аналогічною схемою вже працює Адміністрація морських портів: якщо держава вкладає гроші в днопоглиблення або інші поліпшення, компанії беруть на себе зобов’язання забезпечити відповідний обсяг вантажу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас