Суд скасував закриття НАБУ справи про декларування недостовірної інформації екс-главою НБУ Гонтаревою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував закриття НАБУ справи про декларування недостовірної інформації екс-главою НБУ Гонтаревою

Казна та Політика
295
Апеляційний суд Києва скасував рішення Національного антикорупційного бюро (НАБУ) про закриття справи про можливі недостовірні відомості в декларації колишньої глави Національного банку Валерії Гонтаревої.
Про це йдеться в рішенні суду від 24 липня.
У березні детектив НАБУ виніс постанову про закриття кримінального провадження від 18 серпня 2017 року в зв’язку з відсутністю в діях Гонтаревої кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.
Постанова про закриття справи мотивована тим, що витрати Гонтаревої на відпочинок на Мальдівських островах в липні 2016 року склали 249,9 тис. гривень, що менше 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб і “не створює об’єктивної сторони кримінального правопорушення”.
Адвокат Юрій Харченко в інтересах третьої особи оскаржив дане рішення, проте 15 червня Солом’янський районний суд Києва відмовив адвокату.
У зв’язку з цим Харченко подав апеляційну скаргу.
За його інформацією, детектив НАБУ за весь час досудового розслідування провів лише одну слідчу дія – вивчив інформацію в мережі Інтернет щодо наявності публікації про відпочинок Гонтаревої на Мальдівах, за результатами якої встановлено, що вартість відпочинку в вибраному готелі може коштувати понад 700 тис. гривень, але отримана інформація не була перевірена детективом.
Також детектив нікого не допитував і не перевірив факт перетину Гонтаревою і членами її сім’ї державного кордону в липні 2016 року.
Апеляційний суд погодився з доводами адвоката і визнав, що суддя першої інстанції не звернув уваги на неповноту досудового розслідування.
У зв’язку з цим суд скасував постанову детектива НАБУ про закриття справи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас