У разі підвищення ціни на газ українці зможуть отримати субсидії - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У разі підвищення ціни на газ українці зможуть отримати субсидії - Розенко

Казна та Політика
3068
У разі підвищення ціни на газ для населення громадяни України зможуть розраховувати на допомогу у вигляді субсидій.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі 5-го каналу.
За його словами, зараз тривають переговори з Міжнародним валютним фондом про надання чергового траншу кредитних коштів Україні, причому підняття ціни на газ для населення є однією з головних умов для виділення коштів.
Як зазначив Розенко, в уряді беруть до уваги той факт, що світові тренди свідчать про постійне зростання ціни на газ, але нинішній рівень життя українців не дозволяє сьогодні говорити про те, що вартість цього енергоресурсу може бути істотно підвищена.
«Для нас дуже важливо на сьогоднішній момент зберегти баланс між тим, як реагують світові ринки, і найголовніше – захистити людей. На сьогоднішній день та система субсидій, яка є, ми хочемо її, з одного боку, активізувати, а з іншого – сказати людям, що система субсидій працює, вона захистить кожну людину, кожну сім’ю навіть під час підняття цін», – сказав він.
На уточнююче запитання журналіста про те, чи прийнято вже рішення про підвищення ціни на газ для населення, Розенко відповів, що він в переговорах з МВФ участі не бере, тому не володіє такою інформацією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас