НБУ про зміни на міжбанку: "У банків зникло додаткове навантаження" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ про зміни на міжбанку: "У банків зникло додаткове навантаження"

Валюта
1172
Національний банк України (НБУ) зі спрощенням порядку підтвердження та реєстрації угод на міжбанківському валютному ринку втратив можливість оприлюднювати оперативну інформацію і публікуватиме тільки щоденний курс гривні до полудня, повідомили в прес-службі НБУ.
Відповідні зміни пов’язані зі скасуванням обов’язкового підтвердження всіх угод з іноземною валютою на міжбанківському ринку в Системі підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку (ВалКлі) і переходом комерційних банків і НБУ на повноцінне використання торгово-інформаційних систем Bloomberg і Reuters.
“У банків зникло додаткове навантаження у вигляді внесення в ручному режимі інформації в ВалКлі, а Нацбанк став отримувати більш оперативні дані. Водночас, інформація з торгово-інформаційних систем Bloomberg і Reuters є комерційною і надається користувачам за платною підпискою. Відповідно, НБУ не вправі дублювати ці дані у відкритому доступі”, – зазначили в прес-службі.
Водночас, Нацбанк в якості альтернативи вирішив ввести довідкове значення курсу гривні до долара США станом на 12:00 кч, яке публікуватиметься не пізніше 12:30 кч кожного дня.
“Оскільки більшість угод на міжбанківському валютному ринку укладається в першій половині дня, значення, опубліковане як довідкове, буде об’єктивно відображати поточні тенденції на валютному ринку”, – пояснили в прес-службі.
Як повідомлялося, НБУ пом’якшив вимоги до банків щодо підтвердження і реєстрації угод на міжбанківському валютному і кредитному ринках.
Відповідне рішення закріплене постановами правління “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів НБУ” №79 і “Про визначення такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів НБУ” №81 (обидва – від 19 липня 2018 року) які набрали чинності 1 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас