"Північному потоку-2" розробили маршрут в обхід Данії - РосЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північному потоку-2" розробили маршрут в обхід Данії - РосЗМІ

Енергетика
692
Компанія Nord Stream 2, яка управляє проектом “Північний потік-2”, придумала, як обійти можливе блокування будівництва газопроводу Данією.
Про це під час прес-конференції за підсумками другого кварталу повідомив виконавчий член ради директорів австрійської нафтогазової компанії OMV Манфред Ляйтнер.
“Ми розробили вже альтернативний маршрут, Nord Stream-2 AG не потрібує додаткових дозволів. Загальна вартість проекту залишиться колишньою, як і йшлося під час запуску проекту – вона становить 9,5 млрд євро”, – сказав Ляйтнер, відповідаючи на питання.
Данія – остання держава, яка мала дозволити прокладання другої гілки “Північного потоку”. Такі дозволи вже видали Німеччина, Швеція і Фінляндія.
Раніше прем’єр Данії Ларс Расмуссен визнав, що проект “Північний потік-2” має політичну складову. Він підтвердив, що Данія буде наполягати на прийнятті загальноєвропейського рішення про відповідність газопроводу вимогам законодавства ЄС.
В кінці липня компанія Nord Stream 2 почала прокладати перші труби в рамках будівництва спірного газопроводу “Північний потік-2”, по якому природний газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас