Коломойський і Боголюбов стверджують, що не виводили коштів із ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський і Боголюбов стверджують, що не виводили коштів із ПриватБанку

Фондовий ринок
1176
Колишні акціонери націоналізованого “ПриватБанку” Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов заперечують будь-які звинувачення в шахрайстві і заподіянні збитків під час свого контролю над фінансовою установою.
«Вони категорично заперечують будь-яке шахрайство, або те, що банк зазнав втрати якихось коштів», – сказав адвокат Ігоря Коломойського Ендрю Лафферті, партнер юридичної фірми Field Fisher.
За словами Ендрю Лафферті, на слуханні, яке тільки-но завершилося, Ігор Коломойський стверджував, що з 1,9 млрд дол. США, які, як стверджує Банк, той привласнив, не було навіть «хороших аргументів для позову», що він привласнив 1,65 млрд дол. США цих грошей, оскільки він зміг чітко продемонструвати, що всі ці гроші повернулися в Банк за допомогою погашення кредитів. Щодо решти 248 млн дол. США Ігор Коломойський також стверджує, що ці гроші були повернуті Банку, і що Банк не поніс взагалі ніяких збитків, але практично довести цей факт, за словами адвокатів бізнесменів, на цьому слуханні було складно. Однак, якщо англійський суд визнає юрисдикцію, Ігор Коломойський буде доводити в розгляді по суті, що і ці гроші були також повернуті, як запевняє Ендрю Лафферті.
“Слухання, яке тривало в Лондоні протягом 5 днів і завершилося в кінці липня «не було слуханням по суті позову ПриватБанку проти пана Коломойського та інших Відповідачів. Рішення, яке послідує за цим слуханням, не визначатиме, чи є ці звинувачення обґрунтованими, – говорить Лафферті. – Слухання стосувалося власних клопотань пана Коломойського (і інших Відповідачів)».
На цьому судовому слуханні адвокати Коломойського і Боголюбова намагалися скасувати всесвітній арешт активів своїх клієнтів і оскаржити юрисдикцію англійського суду.
Під час засідання представники банку представили нібито докази за позовом і судовим наказом про всесвітній арешт активів, який був виданий для забезпечення позову.
“Позов, як підстава для судового наказу про арешт активів, включає заяви, що пан Коломойський і пан Боголюбов незаконно привласнили з банку $1,9 млрд в 2014 році шляхом укладення низки несправжніх угод, що мали наслідком переказ грошових коштів компаніям, якими вони таємно володіли або контролювали”, – заявили в “ПриватБанку”.
Однак, як прокоментував Лафферті, «для того, щоб отримати Наказ про замороження, сторона всього лише повинна продемонструвати, що у неї є «хороші аргументи для позову», а не те, що вона обов’язково права. Це, насправді, дуже низький поріг».
«Пан Коломойський (і інші відповідачі) стверджують, як вони це робили весь цей час, що всі звинувачення ПриватБанку були неправильно представлені і зазнають невдачі», – впевнений адвокат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас