Сенат США погодився надати Україні $250 млн на оборону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США погодився надати Україні $250 млн на оборону

Казна та Політика
185
Слідом за Палатою представників Сенат США підтримав виділення 250 мільйонів доларів на допомогу Україні в сфері безпеки.
Про це повідомляє в Facebook посольство України в Сполучених Штатах.
“Сенат США прийняв раніше проголосований Палатою представників проект закону про “Бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони”, яким санкціоновано виділення Міністерству оборони США 250 млн дол. Для надання допомоги Україні в сфері безпеки”, – йдеться в повідомленні.
“Із зазначеної суми 50 млн дол. має бути направлено на летальні види озброєнь”, – підкреслюють дипломати.
За їхніми словами, в документ включені основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, який, зокрема, передбачає допомогу Україні в посиленні можливостей захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією.
“Підтверджується також дотримання Сполученими Штатами Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, Будапештського меморандуму про гарантії безпеки, підтримка співпраці нашої держави з НАТО”, – кажуть у посольстві.
За інформацією дипломатичного відомства, тепер закон про “Бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони” має підписати президент США Дональд Трамп.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас