Нафта відновлюється після різкого падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта відновлюється після різкого падіння

Енергетика
448
Ціни на нафту еталонних марок слабо підвищуються в ході азіатських торгів у четвер після різкого падіння напередодні на новинах про несподіване зростання комерційних запасів нафти в США на 3,8 млн барелів за тиждень і підвищенні нафтовидобутку в Росії і Саудівській Аравії.
Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 кч підвищилася на 17 центів (0,23%) – до $72,56 за барель.
Вересневий контракт на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на 8 центів (0,11%) – до $67,74 за барель.
У середу котирування ф’ючерсу на Brent опустилося на $1,82 (2,45%), до $72,39 за барель, а WTI подешевшала на $1,10 (1,60%), до $67,66 за барель. За підсумками торгів 1 серпня нафта повернулася на рівень, що спостерігався шість тижнів тому.
Нафтовий ринок в останні тижні відрізняється підвищеною волатильністю, і деякі трейдери і аналітики очікують, що збільшення поставок ОПЕК+, включаючи Росію і Саудівську Аравію, поряд зі зростанням видобутку в США можуть перервати тривале ралі.
“Реальною проблемою для нафтового ринку в США стане вересень, коли на НПЗ всерйоз починається планове техобслуговування”, – вважає головний аналітик ПЕК з Oil Price Information Service Том Клоза. Він вважає, що запаси нафти в США продовжать зростати, оскільки НПЗ не зможуть переробляти такі ж значні обсяги палива, як влітку.
Тим часом деякі експерти вважають, що плани адміністрації президента США Дональда Трампа щодо мит на китайські товари можуть знизити попит на нафту і нафтопродукти. Вашингтон, щоб посилити тиск на КНР, розглядає можливість введення вищих мит на китайські товари вартістю $200 млрд – за ставкою 25% замість раніше запланованих 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас