У першому півріччі "Вінницягаз" отримала понад 70 млн гривень збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У першому півріччі "Вінницягаз" отримала понад 70 млн гривень збитків

Фондовий ринок
248
За шість місяців 2018 р. ПАТ “Вінницягаз” отримало збиток у розмірі 74 млн гривень. Збитки компанії за підсумками минулого року склали 48 млн гривень.
Про це повідомляє прес-служба ПАТ “Вінницягаз”.
У компанії заявляють, що розподіл природного газу вже кілька років поспіль є збитковим. Тариф, який встановлює НКРЕКП, не покриває економічно обґрунтованих витрат підприємства. Найбільший дисбаланс утворюється за рахунок різниці між фактичною вартістю технологічного газу і його ціною, передбаченою в тарифі.
“Тарифом, встановленим НКРЕКП, для ПАТ “Вінницягаз” у 2018 році передбачено, що вартість природного газу на технологічні потреби складе 286 млн гривень”, – говорить фінансовий директор ПАТ “Вінницягаз” Сергій Кібітлевський. – Але в фактичних цінах цей обсяг газу коштує майже в два рази більше”.
ПАТ “Вінницягаз” направляє на закупівлю газу для технологічних потреб близько 60% тарифної виручки підприємства. Тому збитки компанії в 2018 році тільки збільшаться.
Компанія також відчуває дефіцит тарифних коштів і в інших операційних питаннях: забезпеченні матеріалами для експлуатації розподільних мереж, встановленні конкурентної заробітної плати, оплаті послуг з безоплатної повірці і ремонті лічильників. Тарифний дефіцит за цими статтями витрат “Вінницягаз” оцінює в 50 млн гривень на рік.
Наслідками такої тарифної політики в облгазі називають борги перед постачальниками технологічного газу, проблеми з виконанням експлуатаційних завдань, передбачених нормативними документами, відтік кваліфікованих кадрів. Дисбаланси минулих періодів можуть бути усунені виключно за рахунок компенсацій в майбутніх періодах, а це понад 200 млн гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас