Bombardier викрили в допомозі росіянам під час будівництва залізниці в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bombardier викрили в допомозі росіянам під час будівництва залізниці в обхід України

Казна та Політика
632
У канадській компанії Bombardier визнали, що брали участь у будівництві залізничної гілки в обхід України у Воронезькій і Ростовській областях Росії.
Як повідомив прес-секретар Bombardier, компанія дійсно виграла тендер на встановлення систем контролю залізничного руху на лінії Міллерово-Журавка, передає ЦТС з посиланням на Globe and Mail.
Разом з тим, компанія нічого поганого в своїх діях не бачить, оскільки формально не порушила антиросійські санкції.
“Проект на 100 відсотків розміщений на російській, а не спірній території України. До того ж дорога мала допомогти цивільній галузі – спростити доставку вантажів і пасажирів з Воронежа до Ростова”, – йдеться в заяві представника канадського виробника залізничної техніки.
Разом з тим, видання підкреслює, що Bombardier незадовго до виграного російського тендеру отримала значну підтримку безпосередньо з бюджету своєї країни, тому їй, ймовірно, варто було б утриматися від участі в тендері.
Як аргумент наводяться слова глави лобістської організації “Конгрес українців Канади” Павла Грода, який наполягає на тому, що компанія, яка фактично фінансується з податків і бюджету Канади, взяла участь у діяльності країни, яка веде проти України війну.
Нагадаємо, будівництво залізниці в обхід України почалося в 2015 році. Перевезення по новій лінії стартували в грудні 2017 року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас