Валютного шахрая засудили на 9 років за обман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютного шахрая засудили на 9 років за обман

Кримінал
697
Суд визнав винним чоловіка, який обдурив громадян на 165 тис. доларів США, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 9 років.
Про це повідомила прес-служба прокуратури м.Києва.
“За підтримки сторони державного обвинувачення Київської місцевої прокуратури № 10 в ході судового розгляду повністю доведено вину валютного шахрая, який шляхом обману заволодів грошовими коштами громадян на загальну суму 165 тисяч доларів США. Вироком Шевченківського районного суду м.Києва від 30 липня 2018 року чоловікові призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна”, – йдеться в повідомленні.
Встановлено, що в період з грудня 2015 по лютий 2016 року обвинувачений, використовуючи завідомо підроблені документи, орендував приміщення на території міста Києва, які були оснащені двома входами, і переобладнав їх в імпровізовані пункти обміну валют. Надалі, щоб заманити потенційних клієнтів, зловмисник викладав в Інтернет оголошення щодо обміну валюти з привабливим курсом.
Надалі, отримавши від клієнта кошти для обміну, зловмисник блокував магнітний замок в приміщенні і з грошовими коштами залишав місце злочину через запасний вихід.
Працівники Шевченківського УП ГУНП в м.Києві затримали зловмисника в березні 2016 року в місті Харкові.
За результатами судового розгляду прокурором було повністю доведено вину шахрая в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України.
Обраний зловмиснику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою суд продовжив до набрання вироком чинності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас