Біткойн б'є всі рекорди в Ірані: Ціна за монету досягає $20 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн б'є всі рекорди в Ірані: Ціна за монету досягає $20 000

Фінтех і Картки
22359
Іран готується протистояти економічним санкціям, запровадженим адміністрацією Трампа. У зв’язку з цим національна валюта Ірану впала до рекордно низького рівня відносно долара США.
Іранський ріал, який тільки-но почав набирати обертів після довгих років знецінення, встановив новий мінімум в понеділок, торгуючись в середньому по 100 000 ріалів за один долар. Багато іранців дуже схвильовані тим фактом, що економіка країни ось-ось обвалиться.
Такі настрої в масах тільки посилилися через рішення іранської влади ввести обмеження на операції з іноземною валютою. Влада також почала боротьбу з тими, хто намагається обійти обмеження, купуючи золоті монети на чорному ринку.
Мешканка країни, яка побажала залишитися анонімною, підтвердила, що щомісяця купує криптовалюту як захисний засіб проти санкцій США.
«Я почала купувати біткойн і навіть Ethereum тому, що вважаю, що іранський центральний банк не в силах вирішити економічну ситуацію. Я багато читала про те, що китайці і венесуельці робили те ж саме під час своєї економічної кризи».
Жінка також підтвердила факт найсильнішого падіння ціни ріалу відносно біткойна, заявивши, що на чорному ринку за 1 BTC просять близько 20 000 доларів, якщо оплата здійснюється в ріалах.
Навіть при такому курсі, згідно зі статистикою LocalBitcoin, обсяг торгів в Ірані в липні зростає: якщо в перший тиждень місяця він становив 18 BTC, то в останній – 25 BTC.
Проте, уряд США вважає, що спроби обійти їхні санкції абсолютно марні, оскільки вони можуть бути застосовані до людей і організацій, а не до активів. Санкції включають в себе повну заборону громадянам і компаніям США вести бізнес в Ірані або брати участь у спільних підприємствах з іранськими компаніями, в тому числі в нафто-газовій галузі. Американський уряд також піддає санкціям підприємства інших країн, які порушують умови американського ембарго.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас