Названо найактивнішу область за замовленнями в ProZorro (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найактивнішу область за замовленнями в ProZorro (інфографіка)

Казна та Політика
1488
Уже другий рік вся Україна проводить закупівлі через систему публічних електронних закупівель ProZorro.
Як повідомила порталу Finance.ua Олена Парфенюк, керівник департаменту держзакупівель торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua, в рейтингу найактивніших регіонів-закупівельників України (без урахування міста Київ) в ProZorro на першому місці – Дніпропетровська область.
За рік (з 1 серпня 2017 по 1 серпня 2018 року) там було оголошено понад 53 тис. торгів, очікувана вартість яких майже 52 млрд грн. Найбільше місцеві держустанови витратили на закупівлю робіт. З бюджету на них пішло майже 32 млрд грн. Найдорожче обійшлися роботи, пов’язані з об’єктами завершеного або незавершеного будівництва.
У категорії товари лідером стали нафтопродукти, паливо та електроенергія. А в цілому на цю категорію Дніпропетровська область витратила понад 13 млрд грн. Набагато менше коштували регіону послуги – 6,5 млрд грн. Перше місце зайняли послуги в сфері санітарії і охорони навколишнього середовища.
Друге місце з кількістю закупівель понад 35,5 тис. і загальним бюджетом близько 33,5 млрд грн посідає Донецька область. Вінницька область, яка виступила замовником в 24,9 тис. торгів з очікуваною вартістю майже 16 млрд грн, посідає третє місце.
Названо найактивнішу область за замовленнями в ProZorro (інфографіка)
Серед областей, які здійснюють найменшу кількість закупівель в системі, на першому місці – Закарпатська область. Там оголосили всього 2 898 торгів. Проте за вартістю закупівель, регіон цілком може позмагатися з лідерами системи. Влада області виділила з бюджету 15,9 млрд грн.
За кількістю торгів в антирейтингу на другому місці – Херсонська область. Регіон виступив замовником всього лише в 3 833 закупівель на суму 5,7 млрд грн. Третє, четверте і п’яте місце з кінця посідають відповідно Чернівецька (3 966 закупівель), Кіровоградська (4 051 закупівля) та Тернопільська (4 296 закупівель) області.
Якщо ж говорити про бюджети закупівель в цих регіонах, то дані виглядатимуть так: Тернопільська – 14,2 млрд грн, Кіровоградська – 10 млрд грн, Чернівецька – 4,5 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас