Створено акумулятор, що нагрівається сам і здатний до швидкої зарядки при мінусовій температурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено акумулятор, що нагрівається сам і здатний до швидкої зарядки при мінусовій температурі

Технології&Авто
632
Команді американських вчених з Університету штату Пенсільванія вдалося зробити те, що не змогли зробити інженери найбільших автовиробників. Вони створили акумулятор, що нагрівається сам. Це дозволяє йому не втрачати свою ємність і здатність до швидкої зарядки навіть при мінусовій температурі.
У сучасних електромобілів поки є дуже багато проблем. Це повинні розуміти автолюбителі. Так, наприклад, при прохолодній і тим більше холодній погоді, ємність літій-іонної батареї падає, причому досить помітно. Адже не дарма в США найбільше електромобілів продають в теплому штаті Каліфорнія. На Алясці ж, наприклад, їх взагалі немає.
Найбільші в світі автовиробники вже давно намагаються створити такі батареї, які б були не чутливі до погоди. Однак, це їм поки не вдалося. Зате очевидний прогрес в цьому напрямку зробили вчені з Університету штату Пенсільванія. В результаті багатомісячних досліджень вони змогли створити акумулятор, що нагрівається сам і не втрачає свою ємність і здатність до швидкої зарядки навіть при дуже низькій температурі, аж до -43 градусів за Цельсієм.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас