Яресько вважає неможливим знайти компенсатори для введення податку на виведений капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько вважає неможливим знайти компенсатори для введення податку на виведений капітал

Казна та Політика
1005
Екс-міністр фінансів Наталія Яресько виступає проти заміни податку на прибуток податком на виведений капітал (ПнВК), вказуючи на відсутність можливих компенсаторів покриття бюджетних втрат.
“Я ніколи не була прихильником цього податку і завжди боролася проти нього. Впевнена, він створить дірку в бюджеті і тоді доведеться вирішувати, у кого забрати ці кошти. Але звідки їх сьогодні забирати? З освіти? З військового бюджету або культури? Ми вже настільки зменшили витрати, що витрачати менше, мені здається, вже не можна”, – сказала вона в інтерв’ю виданню “Новое время”.
Н.Яресько також зазначила, що вважає ПнВК менш справедливим в порівнянні з податком на прибуток.
“Крім того, цей податок сплачується з коштів, які виходять з підприємства. Якщо вони реінвестовані, то виплат не передбачається. При цьому в країні більшість підприємств – приватні і далеко не прозорі. Не завжди прагнення приватного підприємства вкласти кошти назад в бізнес продиктовані необхідністю, а не бажанням власника ухилитися від доходів”, – зазначила вона.
Екс-міністр фінансів також підкреслила, що при податку на прибуток кожен підприємець сам вибирає, вкладати в бізнес гроші знову чи ні. “Але всі платять податки і беруть участь в економічному розвитку держави”, – підкреслила вона.
Коментуючи естонський досвід заміни податку на прибуток ПнВК, Н.Яресько зазначила, що в Естонії податок на прибуток від юридичних осіб не був великою частиною бюджету. “Вони не розраховували на нього при плануванні бюджету. А ми дуже розраховуємо”, – сказала екс-міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас