Суд скасував штраф главі «Нафтогазу» Коболєву на 7 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував штраф главі «Нафтогазу» Коболєву на 7 мільярдів

Казна та Політика
672
Подільський районний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення Енергетичної митниці Державної фіскальної служби, згідно з яким глава правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» був оштрафований на 7 млрд грн.
Про це йдеться в рішенні суду від 23 липня, яке опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
«Позов про визнання протиправною та скасування постанови Енергетичної митниці ДФС від 27 лютого 2018 з справі про порушення митних правил № 0011/90300/18 – задовольнити частково… Скасувати постанову начальника Енергетичної митниці ДФС Піковського І.О. від 27 лютого 2018 року у справі про порушення митних правил… накладення на громадянина адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів, що становить 7 млрд грн», – сказано в повідомленні.
Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку в Київському апеляційному адміністративному суді шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення.
Нагадаємо, в лютому цього року глава Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив про те, що Державна фіскальна служба виписала йому два персональні штрафи на суму 7 і 1,3 млрд грн, які він повинен сплатити не пізніше п’ятнадцяти днів.
На думку Коболєва, таким чином хтось в Фіскальній службі вирішив його привітати з історичною перемогою в Стокгольмі.
З його слів, реальна причина цих штрафів – відмова «Нафтогазу» оформляти і оплачувати поставлений на окуповану територію «Газпромом» газ. 2 березня президент Петро Порошенко доручив генпрокурору Юрію Луценку та в. о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану перевірити обґрунтованість нарахування багатомільярдного штрафу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас