Ключова вимога для продовження ліцензії лікаря після реформи - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ключова вимога для продовження ліцензії лікаря після реформи - ЗМІ

Казна та Політика
1207
Однією з ключових вимог для продовження ліцензії лікаря після реформи системи атестації буде наявність достатньої кількості балів “безперервного професійного розвитку” (БПР).
Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “Право лікувати: МОЗ зобов’яже українських лікарів отримувати індивідуальні ліцензії”.
Відзначимо, МОЗ в найближчі п’ять років має намір реформувати нинішню систему атестації лікарів, замінивши її індивідуальними ліцензіями. Передбачається, що кожні три роки лікарі будуть підтверджувати відповідність ліцензійним вимогам і продовжувати термін дії ліцензії на медичну практику.
За словами радника міністра охорони здоров’я Младени Качурець, однією з ключових вимог для продовження ліцензії буде наявність у лікаря достатньої кількості балів “безперервного професійного розвитку” (БПР). Такі бали пропонують нараховувати медикам за участь в освітніх семінарах, тренінгах та конференціях. При цьому лікар зможе сам формувати індивідуальну освітню програму.
Така система балів за безперервний професійний розвиток лікаря вже набрала чинності на початку березня. На сьогодні МОЗ розробляє критерії і порядок їх нарахування. При відсутності проблемних ситуацій в практиці і наявності достатньої кількості балів БПР ліцензія лікаря буде продовжуватися автоматично. Якщо ж балів не вистачає, то займатися медичною діяльністю лікар не зможе, поки не набере їх необхідну кількість.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас