НБУ оновив порядок обміну інформацією про валютні операції клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оновив порядок обміну інформацією про валютні операції клієнтів

Казна та Політика
578
НБУ вводить низку змін до нормативно-правових актів, які розширюють можливості банків щодо обміну інформацією про валютні операції клієнтів, а також вдосконалюють окремі вимоги до торгівлі іноземною валютою.
Як повідомив НБУ на веб-сайті, врегульовано питання обміну інформацією про валютні операції клієнта між уповноваженими банками і ліквідаторами банків або юридичними особами, які створені після ліквідації банку за рішенням власників, необхідні в разі переходу клієнта в новий обслуговуючий банк і наявності у нього незавершених операцій.
“Обмін інформацією про незавершені розрахунки клієнта буде на паперовому носії виключно фельдзв’язком, спецзв’язком, поштовим зв’язком (рекомендованим або цінним листом). На сьогодні цей обмін відбувається тільки засобами електронної пошти Національного банку України. У той же час на банки покладено обов’язок перевіряти достовірність отриманої інформації”, – повідомляє регулятор.
Банки будуть купувати іноземну валюту за кошти клієнтів для обміну на іншу іноземну валюту, необхідну для виконання ними зобов’язань за зовнішньоекономічними договорами на міжбанківському валютному ринку і/або на міжнародному валютному ринку. Операція з обміну на іншу іноземну валюту здійснювалася на міжнародному валютному ринку.
Крім того, уточнено формулювання норми, яка регламентує здійснення уповноваженими банками купівлі-продажу іноземної валюти на умовах “форвард”: відтепер банки можуть проводити такі операції з клієнтами-резидентами, які є суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та з іншими уповноваженими банками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас