Омелян пояснив, як зміняться автобуси і маршрутки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян пояснив, як зміняться автобуси і маршрутки в Україні

Казна та Політика
1506
Пасажирські перевезення в Україні чекають на зміну правил, які дозволять посилити безпеку пасажирів. Про це в інтерв’ю розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише Сегодня.
“Першочергове завдання – якомога швидше максимально зменшити смертність і травматизм на українських автодорогах. Люди, купуючи квиток, мають бути впевнені в своїй безпеці. Електронний кабінет перевізника спростить життя підприємцям і сприятиме більш ефективній роботі. GPS-трекери допоможуть виконувати моніторинг і віддалений контроль транспорту – будь-яке відхилення від маршруту буде відразу видно. Тахографи дозволять зменшити кількість порушень швидкісного режиму, часових норм роботи і відпочинку водіїв. Завдяки всім цим змінам і нововведенням ми зможемо зберегти на дорогах життя і здоров’я сотень і тисяч наших громадян, забезпечимо баланс інтересів бізнесу та держави”, – зазначив Омелян.
“Опція буде доступною для користування в тестовому режимі з 1 серпня 2018 року. Доступ перевізників до свого електронного кабінету здійснюватиметься на підставі електронного цифрового підпису. Це буде надійним захистом від несанкціонованого втручання третіх осіб. Надалі розроблений реєстр маршрутів, а також штрафні бали за порушення в своїй роботі, як і низка інших опцій, будуть доступні в електронному кабінеті перевізника”, – поділився планами міністр.
Глава Мінінфраструктури також підкреслив, що зараз встановлення GPS-трекерів на автобусах передбачене порядком обрання перевізника на конкурсі. Але поки що така умова не обов’язкова, а додаткова. Тому з 2019 року Мінінфраструктури запланувало зробити її обов’язковою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас