Мін'юст найняв британську Latham&Watkins за $8 млн для захисту інтересів за позовом міноритаріїв "Укрнафти" до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст найняв британську Latham&Watkins за $8 млн для захисту інтересів за позовом міноритаріїв "Укрнафти" до України

Казна та Політика
176
Міністерство юстиції України найняло юридичну фірму Latham&Watkins LLP (Лондон) для захисту інтересів за позовом міноритарних акціонерів ПАТ “Укрнафта” до України.
Згідно з повідомленням в системі закупівель ProZorro, контракт на $8 027,807 між сторонами підписано 18 липня 2018 року.
Як повідомлялося, міноритарні акціонери ПАТ “Укрнафта” (кіпрські Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management) в червні 2015 року подали позов до Стокгольмського арбітражу проти держави Україна.
Вони, зокрема, звинувачують Україну в заподіянні збитку через відбір газу, видобутого “Укрнафтою”, без оплати або з оплатою за заниженою ціною; невиконанні “Нафтогазом України” і “Укртрансгазом” рішень українських судів; швидкому збільшенні ставок плати за користування надрами; зменшенні кворуму при проведенні зборів акціонерних товариств.
Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма проведе усні слухання за позовом міноритарних акціонерів ПАТ “Укрнафта” до України на суму $5,4 млрд в жовтні 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас