Урядовий прогноз розвитку економіки: що передбачено трьома сценаріями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урядовий прогноз розвитку економіки: що передбачено трьома сценаріями

Казна та Політика
1025
Опубліковано три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках. Затверджений урядом прогноз економічного і соціального розвитку в середу, 25 липня.
Зокрема, перший сценарій розвитку передбачає, що протягом 2018-2020 років будуть створюватися умови для переходу до стійкого економічного зростання, які будуть базуватися на розширенні, перш за все, інвестиційного попиту, зміцненні конкурентоспроможності української економіки, підвищенні ефективності використання виробничих ресурсів та науково-технологічного потенціалу.
У цілому за цим сценарієм в середньому за період 2018-2020 років прогнозується щорічне зростання ВВП на рівні 3,5% (у 2018 році – на 3%).
Другий сценарій за наявності більшості однакових сценарних умов в порівнянні з першим передбачає більш оптимістичну динаміку соціальних показників, зокрема, зростання соціальних стандартів, низький рівень безробіття, а також кращу реакцію бізнесу на введені реформи.
За цим сценарієм прогнозується зростання ВВП в середньому на рівні 4,3% щорічно (в 2018 році – 4%).
Третій сценарій найменш оптимістичний. Він принципово відрізняється від першого зовнішніми умовами, що є досить вагомим фактором, враховуючи наявну високу залежність української економіки від впливу зовнішнього середовища.
Цей сценарій передбачає гіршу зовнішньоекономічну кон’юнктуру, ніж перший і другий сценарії, більш повільне зростання основних торговельних партнерів України, що буде стримувати розширення попиту на вітчизняні товари і негативно позначатися на притоці фінансових ресурсів в країну, в тому числі необхідних для впровадження реформ. Зокрема, обережність інвесторів щодо вкладання коштів в українську економіку буде обумовлювати незначні обсяги коштів, які будуть залучатися шляхом приватизації державного майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас