Банківська таємниця більше не таємниця: НБУ змінив правила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська таємниця більше не таємниця: НБУ змінив правила

Казна та Політика
8845
Національний банк України змінив правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у зв’язку зі вступом в силу закону України “Про валюту і валютні операції”. Змінені правила дозволять банкам надавати інформацію, що містить банківську таємницю, під час здійснення валютного нагляду, пише Сегодня.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Зазначені зміни затверджені постановою регулятора №82 від 20 липня 2018 року.
“Національний банк змінив правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у зв’язку зі вступом в силу закону України” Про валюту і валютні операції “. Документ приведений у відповідність до статей 60, 62 закону України” Про банки і банківську діяльність “, – сказано в повідомленні.
Відзначається, що змінені правила дозволять банкам надавати інформацію, що містить банківську таємницю, під час здійснення валютного нагляду. В тому числі, в разі введення регулятором заходів захисту відповідно до закону України “Про валюту і валютні операції”, – йдеться в повідомленні.
Постанова набирає чинності одночасно з днем введення в дію закону України “Про валюту і валютні операції”.

Довідка Finance.ua

  • Верховна Рада 21 червня ухвалила в цілому Закон “Про валюту і валютні операції”, який замінить застарілий декрет Кабінету міністрів “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” 1993 року і передбачає принцип “дозволено все, що прямо не заборонено законом”.
  • 4 липня Петро Порошенко підписав прийнятий закон. Новий закон про валюту набере чинності в лютому 2019 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас