Абонплата за воду та опалення збільшить витрати на "комуналку" - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абонплата за воду та опалення збільшить витрати на "комуналку" - експерти

Казна та Політика
2652
Фахівці в сфері ЖКГ кажуть, що абонплата збільшить витрати на “комуналку”.
Про це повідомляє Сегодня.
“Перш за все це стосується холодної води, кубометр якої коштує 12-18 грн в залежності від регіону, – каже експерт з питань ЖКГ Українського інституту аналізу та менеджменту політики Андрій Никончук. – Зрозуміло, що якщо з тарифу приберуть 15-20% експлуатаційних витрат (2-3,5 грн/куб. м), то за рахунок введення абонплати куб води подорожчає набагато більше, особливо якщо її економити”.
Енергоексперт Валентин Землянський згоден, що за воду доведеться платити більше, а ось опалення дорожчати не повинно, бо витрата гігакалорій пропорційний житлоплощі, що обігрівається, незалежно від кількості мешканців.
“Вартість гігакалорії зменшать на розмір абонплати, її розділять на 12 місяців (опал.сезон – 6 міс.), тобто взимку доведеться платити за опалення трохи менше, а влітку – вносити тільки абонплату”, – роз’яснив Землянський.
Вивезення сміття розрахують по-новому: не від площі квартири, а від кількості мешканців. При цьому має знизитися плата за обслуговування будинку, куди входить вивезення сміття. Нічого не повинно змінитися, якщо в квартирі прописана одна людина, але чим більше мешкають, тим більше доведеться платити “за сміття”, що справедливо. В цілому, за оцінками експертів, “комуналка” з введенням абонплати подорожчає на 10-15%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас