Маркарова розповіла про проміжні результати переговорів з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова розповіла про проміжні результати переговорів з МВФ

Казна та Політика
862
Україна розраховує на швидке відновлення фінансування з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ), оскільки переговори щодо решти питань бюджету та цін на газ йдуть конструктивно. Про це повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в ефірі Bloomberg TV.
“Я думаю, у нас зараз хороші обговорення: Антикорупційний суд був прийнятий.., також щодо бюджету і цін на газ у нас дуже конструктивні дискусії”, – заявила вона.
Маркарова підкреслила, що показники виконання держбюджету кращі за перше півріччя 2018 року, ніж за перший квартал, і висловила надію, що позитивне рішення буде досягнуто невдовзі.
“Ми робимо все, щоб це було якомога швидше”, – зазначила вона.
Маркарова також розповіла, що Україна зберігає плани цього року вийти на ринок єврооблігацій і пильно за ним стежить. Зокрема, глава Мінфіну вказала на нещодавнє поліпшення кон’юнктури ринку.
Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Гройсман підготував компромісне рішення в переговорах з МВФ про ціни на газ, що включає монетизацію субсидій, лібералізацію ринку газу і знижку від єдиної ціни на газ для звичайних споживачів. У свою чергу Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення від 30 до 60%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас