Набрав чинності закон про обов'язкову сертифікацію енергоефективності будівель і об'єктів будівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрав чинності закон про обов'язкову сертифікацію енергоефективності будівель і об'єктів будівництва

Енергетика
1875
Згідно з текстом закону, передбачається введення обов’язкової сертифікації енергоефективності для об’єктів будівництва, будівель і частин будівель, що здаються в оренду на термін більше 1 року, для будівель з опалювальною площею понад 250 кв. м, в яких розташовані державні органи і проводиться прийом громадян (останні – в разі проведення реконструкції).
Ця сертифікація також обов’язкова для об’єктів будівництва із середнім і значним класом наслідків.
Положення закону про обов’язкову сертифікацію не поширюватимуться на об’єкти культурної спадщини, будівлі промислового і сільськогосподарського призначення, об’єкти енергетики, транспорту, зв’язку та оборони, складські приміщення, культові споруди (наприклад, церкви), тимчасові споруди, в тому числі призначені для здійснення підприємницької діяльності, а також на окремо розташовані будинки з опалювальною площею менше 50 кв. м і індивідуальні будинки (крім випадків отримання державної підтримки на здійснення термомодернізації або сертифікації таких будинків за бажанням власника).
Мінімальні вимоги до енергоефективності будівель будуть переглядатися раз на 5 років.
Виготовлення енергетичного сертифіката будівлі по об’єкту будівництва покладається на замовника будівництва до прийняття такого об’єкта в експлуатацію в установленому законодавством порядку.
Згідно з текстом законопроекту, передбачається, що термін дії сертифіката енергетичної ефективності становитиме 10 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас