Порошенко схвалив закон про концепцію рахунку номінального утримувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив закон про концепцію рахунку номінального утримувача

Казна та Політика
921
Президент Петро Порошенко підписав закон про концепцію рахунку номінального утримувача. Про це свідчать дані на сторінці законопроекту №6141, який був прийнятий в середині травня поточного року.
Документ передбачає, що рахунок в цінних паперах номінального утримувача відкривається депозитарною установою іноземної фінансової установи, яке відповідає встановленим законодавством вимогам, на підставі договору про надання послуг з обслуговування рахунку в цінних паперах номінального утримувача.
На рахунку в цінних паперах номінального утримувача депозитарна установа в порядку, встановленому НКЦПФР, веде облік цінних паперів, прав на цінні папери, що належать клієнтам номінального утримувача, а також клієнтам клієнта номінального утримувача.
На цінні папери, права на які обліковуються на рахунку номінального утримувача, не може бути звернено стягнення за зобов’язаннями номінального утримувача.
Номінальний утримувач розкриває інформацію про власників і їхні цінні папери, операції з ними у випадках, встановлених законом.
Депозитарна установа, яка відкрила рахунок номінального утримувача, зобов’язана в порядку і терміни, встановлені законодавством, повідомляти НКЦПФР про виявлені факти порушення номінальним утримувачем встановлених законом вимог щодо розкриття інформації.
Кількість прав на цінні папери на рахунку в цінних паперах номінального утримувача має бути цілим числом і не може бути від’ємним.
Раніше Національний депозитарій повідомляв, що українська економіка може отримати інвестиції від зарубіжних інвесторів, гривневий еквівалент яких становить близько 100 млрд гривень, в разі прийняття законопроекту №6141 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас