Ще в одному місті готуються підвищити ціну проїзду в міському транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще в одному місті готуються підвищити ціну проїзду в міському транспорті

Особисті фінанси
1130
Вартість проїзду в електротранспорті Дніпра може підвищитися вже в серпні – під час чергового засідання виконавчого комітету міськради чиновникам треба буде вирішити, чи переглядати ціну, яка, за їхніми словами, зараз є однією з найнижчих у країні, пише Сегодня.
На сьогоднішній день поїздка в трамваях і тролейбусах обходиться городянам в півтори гривні, а метро – в дві. При цьому в Харкові вартість разової поїздки в підземці становить 5 грн, а в наземному електротранспорті – 4 грн. У Києві пасажири платять 8 грн за одну поїздку.
“Нещодавно в столиці вартість проїзду підняли до 8 грн. Зрозуміло, що в цій ситуації ми не будемо рівнятися на них. Однак у багатьох інших містах середня ціна – 5 грн. Неможливо інвестувати сотні мільйонів в новий рухомий склад, відкривати нові маршрути і одночасно витрачати стільки ж на компенсацію за проїзд. У нас не буде тарифу на електротранспорт в 7-8 грн. Думаю, і 5 грн – теж”, – зазначив мер міста Борис Філатов.
За попередніми розрахунками, поїздка в електротранспорті коштуватиме 4 гривні. Тим часом, дніпряни активно обговорюють питання майбутнього підвищення і підкреслюють, що якість послуги не відповідає заявленій ціні.

Довідка Finance.ua

  • З 14 липня в Києві проїзд подорожчав удвічі – до 8 гривень зросла ціна квитка в метро, ​​тролейбусах, трамваях, автобусах, фунікулері та міській електричці.
  • 19 липня Київрада відмовилася заборонити підвищення вартості проїзду в транспорті, якого домагалися жителі столиці, вимагаючи впровадження автоматизованого обліку оплати проїзду і проведення аудиту столичної підземки та “Київпастрансу”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас