Скільки українські чиновники витрачають на навчання своїх дітей (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українські чиновники витрачають на навчання своїх дітей (дослідження)

Особисті фінанси
1074
Аналітики проекту “Декларації” вирішили порахувати, які суми витрачають на навчання дітей українські чиновники. Так, 27% дітей українських чиновників навчаються за кордоном, на що торік впливові батьки витратили 35,5 мільйонів гривень.
Найбільше грошей на навчання своїх дітей в минулому році витратив президент Петро Порошенко. Так, його дочки-двійнята Олександра і Євгенія і молодший син Михайло вчаться в британському Сoncord College, на що гарант витрачає 3,8 мільйона гривень на рік.
Не відстає в подібних витратах від президента і народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Демчак. Він також відправив своїх дітей здобувати освіту в Великобританію. Обходиться це нардепу понад 2 млн гривень на рік.
З дитинства вчаться в Європі і діти радниці голови Адміністрації президента Наталії Попович.
Згідно з декларацією за 2017 рік, на їх дошкільну і середню освіту вони зі своїм чоловіком Ігорем Перегинцем, який раніше обіймав посаду заступника міністра охорони здоров’я, витратили понад 1,7 млн ​​грн.
На четвертому місці журналістського рейтингу виявився депутат Хмельницької облради Андрій Гордійчук, який також відправив свого сина на навчання в туманний Альбіон. Обходиться це йому в 1,4 млн гривень на рік.
«І лише з 40-тисячним відставанням від Гордійчука замикає топ-5 екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарєва, яка теж вибрала для свого сина британську освіту, правда, в Києві», – повідомляє видання. Відзначається, що в 2017 році Микита Гонтарєв закінчив столичну British International School, випускникам якої одночасно видається міжнародний сертифікат і український атестат.
Всього, згідно з журналістським дослідження, за кордоном навчаються близько 27% дітей чиновників, які задекларували витрати на освіту.
Найпопулярнішими країнами для отримання знань опинилися Великобританія і Сполучені Штати Америки. Також чада українських чиновників навчаються в Іспанії, Данії, Канаді, Швейцарії, Німеччині, Чехії та Нідерландах.
Повідомляється, що загалом освіту своїх дітей у 2017 році 133 чиновники витратили 35,5 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас