Кабмін схвалив стратегію розвитку України, яка передбачає скорочення викидів парникових газів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив стратегію розвитку України, яка передбачає скорочення викидів парникових газів

Казна та Політика
146
Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року, яка передбачає скорочення викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювані джерела енергії.
Згідно з повідомленням Міністерства екології та природних ресурсів, документ був підтриманий урядом 18 липня.
За словами профільного міністра Остапа Семерака, після протокольного рішення про підтримку Стратегія буде спрямована в Секретаріат Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату для ухвалення її на міжнародному рівні.
«Україна однією з перших країн світу розробила Стратегію низьковуглецевого розвитку і взяла на себе відповідальність за перехід економіки країни на низьковуглецевий розвиток. Цей документ передбачає скорочення викидів парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки», – цитує Семерака прес-служба.
Міністр також зазначив, що, на відміну від Паризької угоди, положення та показники Стратегії не носять юридично зобов’язуючий характер і будуть переглядатися кожні 5 років з урахуванням національних особливостей і можливостей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас