ПриватБанк повідомив про нову шахрайську схему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк повідомив про нову шахрайську схему

Кримінал
10597
Клієнтам Приватбанку почали приходити «листи щастя», за допомогою яких шахраї виманюють гроші у людей.
Зазвичай повідомлення надходять на електронну пошту або месенджери (Telegram, Viber, WhatsApp і ін.), і в них йдеться про поповнення карткового рахунку сторонньою людиною. Щоб дізнатися більше про «кошти, що випадково надійшли» власнику картки пропонується перейти за посиланням, яке веде на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом Приват24.
ПриватБанк повідомив про нову шахрайську схему
Про це повідомила прес-служба держбанку з посиланням на свій підрозділ кібербезпеки. І навіть показала, як виглядає фальшива банківська сторінка.
«Приватбанк попереджає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на навіть дуже привабливі повідомлення про несподівані грошові перекази.
Також у жодному разі не можна вводити свої логін і пароль на підроблених банківських сайтах», – йдеться в повідомленні фінустанові.
Там поки не уточнили, скільки людей постраждало від нової шахрайської схеми злочинців і які суми були вкрадені.

Довідка Finance.ua:

  • ПриватБанк – найбільший банк України, який займає лідируючі позиції за всіма фінансовими показниками в галузі. Складає майже четверту частину всієї банківської системи країни.
  • Бренд «ПриватБанк» об’єднує банки: ПриватБанк (Україна), AS PrivatBank (Латвія) і його філії в Португалії та Італії. Є філія на Кіпрі, а також представництва в Пекіні та Алма-Аті.
  • 18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Національного банку про націоналізацію ПриватБанку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас